Simple Name...

Tuesday, 24 April 2012

Hari Perkenalan

     Salam ..hai dah lama aku tak update blog aku ni ,huhu..korang2
aku ade cerita ..mse pertengahan bulan 4 ,skolah kte ade jemput jurulatih tok ajar kawad daerah ..mle2 cikgu tak mohon .p2 dh nk 
dekat pertandingan ,bru dyowg dtg ..aku ingatkan garang mcm KPL.HIDAYAT ..rpenyew tak ..dyowng ajar mmg best ! tahniah !

  Mle2 kteowng ngtkn dyowng ni boleh lh garang ,rpenyew baik .. sporting ..,peramah ..dan yg paling best kteowng sume anggap dyowng mcm abang2 kteowng sendiri ...hehehe ...best !! teringat n nk ulang mse latihn yg lepas ...huhuhu ...
 

  Dalam 2 hari gitu hujan yg amat lebat sangat disekolah kteowng,but kteowng redah aje ...nk main hjn lah katakan....hehe
mse ue kteowng bru rpt ngn jurulatih ...nama depa Mohd Izzat Mohd Amin dan yg paling rendah Mohd Fadhli Mohd Anuar ..
dyowng best ...ade mse brgurau , ade mse serious ....

  Samapai lah ke pertandingan yg btol ..kteowng sempat wt latihan for last minute ...tpi aku ucapkan TAHNIAH ! kat platun laki sebab dapat nombor 2/8 ..yg platun perempuan dpt nombor 7/18
mmg agak susah for platun pompuan ...

Wednesday, 29 February 2012

Kem menembak

      salam.... aku ade cerita kat sini psal kem menembak ari ue... pada 22/02/12 skolah TSNI tlah antar 12 perempuan n 12 lelaki anggota KADET POLIS DIRAJA MALAYSIA tok latihan menembak di SMK SULTAN ISMAIL JB . best gler dpt blajar care2 mngendalikan senjata ..senjata itu ialah M16 ...then pertndingannyew di LAPANGAN SASAR ,BUKIT KANGKAR MUAR..mmg syokkk !!! 


      pada 25/02/2012 ...brlangsungnyew pertandingan menembak ...
mle2 cikgu kata kumpul kt sekolah kul 3.30 pagi ...awl gler ..ayam pon lom bngun lagi tu ....then mse mlm jmaat aku tidur uema DIYANA ZIN mmg gempak gler ...pagi2 lagi dh dekak n poco2..haha...smpai kne mrh ngn nenek dia ..hahaha tak boleh blahhh ...then mlm tu jgak aku g jumpe kekasih aku ..sbelum pergi mninggalkan JOHOR BAHRU .hehe nk lpas kn rindu lah ....mmg happy sangat2 ...hhehe ....


      mse kat lapangan sasar ... mmg takut bnyi tembakan ue ...
berdesing kt tlinga aku...,mle2 mmg tkot tpi mse turn skolah kteowg
dah tak takut lgi dahhh ... mmg berat senjata api ue ...best
dpt pngalaman baru mmegang SENAPANG M16 ... mmg rugi lau spew yg tak g n tarik diri ue ....


      mse time balik kteowng singgah kt PAGOH tok mkn then ,kteowng mkn satu meja ngn anggota polis iaitu EN.NASRUL dy brtugas kt TANGKAK ... mmg peramah n baik ... shinggakan mse balik ke skolah dy yg antar sbb kteowng xde transport nk amik,tpi dlm truck sempat ketawa2 ngn dia,siap ckp lau nk g GUNUNG LEDANG ckp ngn dia t dia boleh amik ..,, huhu... ..mmg baik ...tpi..ksian dy...drpd TANGKAK ke JB then pulang ke TANGKAK balik smata2 nk anta kte balik ...huhu..thanks encik ...




      
      

Friday, 13 January 2012

~ Terbaik Bulan Pertama Sekolah ~

     Assalamualaikum salam 1 malaysia
         ari ni aku nk cite sikit tentang 
           persekolahan dlm bulan Januari ni ...
         macam2 gelagat mse ari pertama msok kelas ,
           lagi2 si izzati mulut kepoh yg tak tahu
         diam ue , haha tapi kadang2 kelakar jgak 
           ketawa dia cm potianak .. pastu aku same 
         kelas ngn Uun,Loqman hakim,afifa amran ,,
           iqa shah,hanis,khairun,izzati,hamizan,
         hidayat,n ramai lgi bdak2 3 uitm tahun
           lepas, yg aku tak sangka aku leh same
         kelas ngn EX aku pulak ue ! huh ! aku ngtkn
           satu sekolah ajew , rpanyew satu kelas
         duduk depan aku pulak ue ! sebok aje!
           


           Selain dia , ade kawan aku mse drjh 6
         dlu , nme dia Faiz fitri , dia dlu pendek
           n pakai cermin mata , haha sekarang ni ,,
         dah berubah , rambut dah style n x pakai
           cermin mata lagi .. haha dlu dia botak 
         sikit , haha .. dia drpd sekolah terengganu..
           kt dalam kelas aku dduk ngn Khairun ,
         kat sebelah aku ade hanis n uun .. haha
           dyowang mesti nk dekak mcm form 3 dulu ..
         hahaha ..,kelas ktewng mmg setiap hari 
           dekak n kecoh ! haha lagi2 ade izzati,
         rozila n hamizan , 3 orang ni lah yg mulut
           agak becok cikit .. izzati jadi penolong,
         hamizan pulak ketua ,.. mmg layaklah kowg
           berdua yg kecoh ue ! ..


           Pastu lau setiap hari tak ngalan cikgu2,
         mmg tak sah dyowg berdua ... huh ! aku n 
           budak2 kelas ue hnye ketawa shaja ...,
         pastu semalam si izzati boleh mintak kat
           semua bdk kelas 20 sen , katanye nk wt
         tambang bas .. , pastu dia minta kat si Azim
           n azim ckp kt dia 'abes aku balik nk tmbng
         ape'.., zati ckp balik 'kau takpyh balik'
           haha , dekak ar kowg sume .. haha pastu 
         zati boley pulak minta topap kat Loqman , 
           haha , macam2 si izzati ni minta !
         hahaha , sental pnyew zati ! ..
           aku rase kelas 4 UPSI ni lah kelas pling
         kecoh dlm bnyk2 kelas form 4 tahun ni ! ...
           kecoh ue satu hal , lagi2 zati n rozila,
         dyowng asyik mnjawab jew ape yg cikgu ckp ,
           mmg kuang ajo gler dyowg ... !!


           Pastu tanggal 12 Januari 2012 , terjadi
         satu tarikh bersejarah bg aku n mY Love !
           iaitu hari lahir kekasih hatikuu sowg ni ..
         hehe , dah 18 tahun daa dy ni ! hehe ..,,
           dah dewasa ! tapi aku wish dia lambat ,
         dalam kul 12 lebih ar , sbb aku tggu jam utk
           wish dia , n smpai tertito aku , so lmbt 
         ckit lah , then dy merajuk ... alalala ,,
           ksiannyew dia ,, aku pon minta lah maaf ...
         tpi aku pon rse mnyesal sbb tito mse ue ...
           huh! lau tak, tak lambat aku wish kat dia ,
         huhu , sorry anje ! tapi aku bg dia present
           coklat cadberry zip strawberry yg dlm 
         packet2 ue , sbb aku tak sempat nk beli , 
           hnye itulah yg sempat aku bagi kat dia ,
         walaupon x seberapa .. tpi aku ikhlas bg dia
           present ue ! ... n aku wish kat dia dlm 
         note , agar aku kekal ngn dia shingga
           akhir hayat aku ngn dia , huhu , agak
         dramatik cikit . hehehe ...
           However , aku cintakan dia , hati ini tkkn
         pernh brhenti mnyintai dia ! aku hrp kteowg
            bahagia suatu hari nnt ...hehe
         ni lah story nyew ...wt pembace2 blog ku ..
            k bye , salam 1 Malaysia :)
              

Zaier water effect....