Simple Name...

Tuesday, 24 April 2012

Hari Perkenalan

     Salam ..hai dah lama aku tak update blog aku ni ,huhu..korang2
aku ade cerita ..mse pertengahan bulan 4 ,skolah kte ade jemput jurulatih tok ajar kawad daerah ..mle2 cikgu tak mohon .p2 dh nk 
dekat pertandingan ,bru dyowg dtg ..aku ingatkan garang mcm KPL.HIDAYAT ..rpenyew tak ..dyowng ajar mmg best ! tahniah !

  Mle2 kteowng ngtkn dyowng ni boleh lh garang ,rpenyew baik .. sporting ..,peramah ..dan yg paling best kteowng sume anggap dyowng mcm abang2 kteowng sendiri ...hehehe ...best !! teringat n nk ulang mse latihn yg lepas ...huhuhu ...
 

  Dalam 2 hari gitu hujan yg amat lebat sangat disekolah kteowng,but kteowng redah aje ...nk main hjn lah katakan....hehe
mse ue kteowng bru rpt ngn jurulatih ...nama depa Mohd Izzat Mohd Amin dan yg paling rendah Mohd Fadhli Mohd Anuar ..
dyowng best ...ade mse brgurau , ade mse serious ....

  Samapai lah ke pertandingan yg btol ..kteowng sempat wt latihan for last minute ...tpi aku ucapkan TAHNIAH ! kat platun laki sebab dapat nombor 2/8 ..yg platun perempuan dpt nombor 7/18
mmg agak susah for platun pompuan ...

Wednesday, 29 February 2012

Kem menembak

      salam.... aku ade cerita kat sini psal kem menembak ari ue... pada 22/02/12 skolah TSNI tlah antar 12 perempuan n 12 lelaki anggota KADET POLIS DIRAJA MALAYSIA tok latihan menembak di SMK SULTAN ISMAIL JB . best gler dpt blajar care2 mngendalikan senjata ..senjata itu ialah M16 ...then pertndingannyew di LAPANGAN SASAR ,BUKIT KANGKAR MUAR..mmg syokkk !!! 


      pada 25/02/2012 ...brlangsungnyew pertandingan menembak ...
mle2 cikgu kata kumpul kt sekolah kul 3.30 pagi ...awl gler ..ayam pon lom bngun lagi tu ....then mse mlm jmaat aku tidur uema DIYANA ZIN mmg gempak gler ...pagi2 lagi dh dekak n poco2..haha...smpai kne mrh ngn nenek dia ..hahaha tak boleh blahhh ...then mlm tu jgak aku g jumpe kekasih aku ..sbelum pergi mninggalkan JOHOR BAHRU .hehe nk lpas kn rindu lah ....mmg happy sangat2 ...hhehe ....


      mse kat lapangan sasar ... mmg takut bnyi tembakan ue ...
berdesing kt tlinga aku...,mle2 mmg tkot tpi mse turn skolah kteowg
dah tak takut lgi dahhh ... mmg berat senjata api ue ...best
dpt pngalaman baru mmegang SENAPANG M16 ... mmg rugi lau spew yg tak g n tarik diri ue ....


      mse time balik kteowng singgah kt PAGOH tok mkn then ,kteowng mkn satu meja ngn anggota polis iaitu EN.NASRUL dy brtugas kt TANGKAK ... mmg peramah n baik ... shinggakan mse balik ke skolah dy yg antar sbb kteowng xde transport nk amik,tpi dlm truck sempat ketawa2 ngn dia,siap ckp lau nk g GUNUNG LEDANG ckp ngn dia t dia boleh amik ..,, huhu... ..mmg baik ...tpi..ksian dy...drpd TANGKAK ke JB then pulang ke TANGKAK balik smata2 nk anta kte balik ...huhu..thanks encik ...




      
      

Friday, 13 January 2012

~ Terbaik Bulan Pertama Sekolah ~

     Assalamualaikum salam 1 malaysia
         ari ni aku nk cite sikit tentang 
           persekolahan dlm bulan Januari ni ...
         macam2 gelagat mse ari pertama msok kelas ,
           lagi2 si izzati mulut kepoh yg tak tahu
         diam ue , haha tapi kadang2 kelakar jgak 
           ketawa dia cm potianak .. pastu aku same 
         kelas ngn Uun,Loqman hakim,afifa amran ,,
           iqa shah,hanis,khairun,izzati,hamizan,
         hidayat,n ramai lgi bdak2 3 uitm tahun
           lepas, yg aku tak sangka aku leh same
         kelas ngn EX aku pulak ue ! huh ! aku ngtkn
           satu sekolah ajew , rpanyew satu kelas
         duduk depan aku pulak ue ! sebok aje!
           


           Selain dia , ade kawan aku mse drjh 6
         dlu , nme dia Faiz fitri , dia dlu pendek
           n pakai cermin mata , haha sekarang ni ,,
         dah berubah , rambut dah style n x pakai
           cermin mata lagi .. haha dlu dia botak 
         sikit , haha .. dia drpd sekolah terengganu..
           kt dalam kelas aku dduk ngn Khairun ,
         kat sebelah aku ade hanis n uun .. haha
           dyowang mesti nk dekak mcm form 3 dulu ..
         hahaha ..,kelas ktewng mmg setiap hari 
           dekak n kecoh ! haha lagi2 ade izzati,
         rozila n hamizan , 3 orang ni lah yg mulut
           agak becok cikit .. izzati jadi penolong,
         hamizan pulak ketua ,.. mmg layaklah kowg
           berdua yg kecoh ue ! ..


           Pastu lau setiap hari tak ngalan cikgu2,
         mmg tak sah dyowg berdua ... huh ! aku n 
           budak2 kelas ue hnye ketawa shaja ...,
         pastu semalam si izzati boleh mintak kat
           semua bdk kelas 20 sen , katanye nk wt
         tambang bas .. , pastu dia minta kat si Azim
           n azim ckp kt dia 'abes aku balik nk tmbng
         ape'.., zati ckp balik 'kau takpyh balik'
           haha , dekak ar kowg sume .. haha pastu 
         zati boley pulak minta topap kat Loqman , 
           haha , macam2 si izzati ni minta !
         hahaha , sental pnyew zati ! ..
           aku rase kelas 4 UPSI ni lah kelas pling
         kecoh dlm bnyk2 kelas form 4 tahun ni ! ...
           kecoh ue satu hal , lagi2 zati n rozila,
         dyowng asyik mnjawab jew ape yg cikgu ckp ,
           mmg kuang ajo gler dyowg ... !!


           Pastu tanggal 12 Januari 2012 , terjadi
         satu tarikh bersejarah bg aku n mY Love !
           iaitu hari lahir kekasih hatikuu sowg ni ..
         hehe , dah 18 tahun daa dy ni ! hehe ..,,
           dah dewasa ! tapi aku wish dia lambat ,
         dalam kul 12 lebih ar , sbb aku tggu jam utk
           wish dia , n smpai tertito aku , so lmbt 
         ckit lah , then dy merajuk ... alalala ,,
           ksiannyew dia ,, aku pon minta lah maaf ...
         tpi aku pon rse mnyesal sbb tito mse ue ...
           huh! lau tak, tak lambat aku wish kat dia ,
         huhu , sorry anje ! tapi aku bg dia present
           coklat cadberry zip strawberry yg dlm 
         packet2 ue , sbb aku tak sempat nk beli , 
           hnye itulah yg sempat aku bagi kat dia ,
         walaupon x seberapa .. tpi aku ikhlas bg dia
           present ue ! ... n aku wish kat dia dlm 
         note , agar aku kekal ngn dia shingga
           akhir hayat aku ngn dia , huhu , agak
         dramatik cikit . hehehe ...
           However , aku cintakan dia , hati ini tkkn
         pernh brhenti mnyintai dia ! aku hrp kteowg
            bahagia suatu hari nnt ...hehe
         ni lah story nyew ...wt pembace2 blog ku ..
            k bye , salam 1 Malaysia :)
              

Thursday, 29 December 2011

~ Aku dah Lukakan Hati Orang Yang Aku Cintai ~

                    Assalamualaikum semua ,,
             disini aku nk luahknlah cikit
              perasaan aku ni kat korang ,
            aku ni dh nk dekat setahun bercinta,
              tapi aku ni jew yg rasa bnyk sngat
           lukakn hati dia,macam ari ni,aku text dy
              tapi dy x reply langsung .. :'(
           aku rasa mnyesal sngt2 hmmm... aku harap
              dia okey2 aje :( .. aku tak snggup
           kehilanagan dia dalam hidup aku .
              aku sayang dia okey :( .. so ,
           aku knelah jaga hati dia .. jgn wt dia
              kecewa, sakit hati ,,
           but inilah cubaan dlm ssuatu hbungan .
              hmm .. aku tak tahu cmne keadaan aku
           kalau aku kehilangan dia ..,,
              aku takde owg lain selain dia ..
           dialah yg terbaik yg pnh aku jmpe :)
              dialah tmpat aku berkongsi
           segala masalah2 ...kisah suka duka ..,,

              Tapi kali ni dia mmg mrh n kcik hati
           ngn aku,,tak pnh pon cmni ...aku bodoh! 
              aku tak pndai jge dia dgn baik ! :'(
           mesti suatu hari nanti aku akn mnyesal 
              akn khilanganye didlm hidup aku ..
           aku tak boleh bayangkn tu semua ..
              maybe aku akn trseksa ..:'(
           serious aku ckp .. aku cinta kt dia
              sorang ! bkn orang lain ..
           dia cinta terakhir aku ! :)

              Aku takkn lepaskn dia tanpa sebab ..
           aku hnye mmpu berdoa , agar diberi
              kesabaran dan tak mudah ptus asa :)
           aku yakin,suatu saat aku dpt bhagiakn
              dia .. <3 ..aku yakin aku akn 
           kekal shingga hjung hayat aku :)
              k lah ini lah story n luahan ku
           k Bye. jmpe lagi salam 1 malaysia . :)

                  Me n My Lover
            (NuR HaZiQaH & MuHaMmAd UzAiEr)
           
           
             

Friday, 21 October 2011

~ JAMUAN AKHIR TAHUN 2011 ~

Assalamualaikum ,ari ni eiki ade story about jamuan akhir tahun yg telah berlangsung tadi..,,aku sedih lah sebab nak berpisah ngn dyowg..,,mnelah tahu tahun depan tak jumpa lagi kew....tapi dlm seronok2 ade jgak marahnyew...eiki marah kat salah seorang budak kelas eiki..,,dah lme lah kteowng satu kelas sabar ngn dia...tpi dy BAJET BERSIH..,,SUKA KUTUK2 ORG WLAUPON ORG BAIK NGN DIA ..,,tpi yg eiki kelakar tngok mse MR.MARK dapat hadiah ..aksi dy wt org ketawa ..haha...tapi tadi kteowang mkn bubur MARRYBROWN,TOMYAM,KENTANG,NUGGET,JAJAN,AIR ASAM BOY,AIR GAS,BUAH2,KEK SECRET RECIPE,n mcm2 lagilah..seronok sangat,,dapat amk gmbo ngn mr.mark semua..nilah kenangan yg manis yg x kn dapat diulang lagi...seronok dapat amik gmbo ngn cikgu2...kawan2..hehe..mmg bestlah tadi....k lah ni aje story nyew...k love u all !!


            Nilah gambo2 untuk wat kenangan ...









              


Wednesday, 19 October 2011

~ GOOD LUCK FOR DIA ~

Assalamualaikum... ape khabar ?? hari nie eiki nk ucapkn ckit kata2 semangat eiki kat partner eiki nie ... tak lame lgi kn dy nk SPM ..SO EIKI nk dy wt yg terbaeik...n pling best sekali ..,, agar dy dpt capai cita2 sbenarnye ...eiki sayang sangat kt dia ..so,,eiki nk ucpkn good luck ...semoga berjaya k anjaku...,,solat hjat bnyk2 ..wt amal jariah..n solat fardhu jgn tnggal...n doa smoga dpt kputusn yg cmerlang ...k...eiki sntiasa beri smangat kt dia ..k bubye...







Anjaku..!!!sayang dia ...




Saturday, 15 October 2011

~HARI PERTAMA PMR~

           Assalamualaikum ,, Kaifa haluka?? kat cni Eiki nak cite ikit ,eiki bru hbes 'PMR' ,alhamdulillah sumenye brjalan dgn lancar ,, citenyew klakar ikit .,,hahaha..,, mse ari pertama ue ..,, kteowang g skolah sme2 naik vrRooOOMM2...,, pastu adelah kawan eiki nie ..,,dy terlupa nak bawak i.c ..,, so dy blik utk amk i.c dy ..,,mse ue dh lmbat..nk cepat pnye pasal ..,, motor belum berhnti lagi dy da terjun dlu ..,, so dy jatuh ..,,tu lah padahnye.,,haha..,,kaki n tngan dy abes luka ..,, paling teruk kat kaki..sehingga kini pon msih sakit n tempang lagi...,,yang peliknye..,,motor ngn aina xde pape..,,dy sowg jewp yg jatuh ..,,,yadoooii...haha..,, yg sedih nye hari tulah..hari lahirnye..,, aina kata hari lahir dy dpat yhadiah jatuh mtor..,, hahaha..kteowng dkak gler ...,, p2 kat skola wat muke sakit.,,, ksian dy...haha..,,da lah hri pertama PMR..p2 hari ue hari lahir dy ,,,n hari ue jgak ,,dy dtimpa kcelakaan..hahaha..ape laa...tpi wlauapepon..,, she remains strong ...hehe...haa...kpd pmbace2 bLog ... kita jGn lah seseKali wat persediAan di saaT2 aKhir ..haa..t jaDi cm kawan eiki nie...We must take care of things...k ni sje sesi cecitenyew...k maasalamah...

Zaier water effect....